İstanbul İllüzyon Müzesi, yanılsama olarak bilinen illüzyonu farklı şekillerde insanlara sunuyor. Nasıl olduğu anlaşılmayan şeyler daha çok merak edilir bu neden ile her yaştan insanın ilgisini çeken mekân, Türkiye’deki müzeler arasında yapısı itibari ile farklılık gösteriyor
Zagreb’de 2015 senesinde ilk müzesini açan Museum of Illusions, Zagreb’in ardından Hamburg, New York, Atina gibi 15 farklı dünya şehrinde açılışlarını yaptı. Ziyaretçilerine müze yapısından ziyade eğlence ve heyecan sunmaya devam ediyor. İstanbul İllüzyon Müzesi, 16.yeri olarak İstanbul’u seçti.
İstanbul İllüzyon Müzesi
Heyecanların kaynağı olan illüzyonlar, insanın hayal sınırlarını zorlamasına neden oluyor. Müze, duvarlar ve odalardan oluşuyor ve akıllardaki müze düşüncesini kırıp bambaşka bir deneyim yaşatıyor.
İstanbul’un en simge yerlerinden birinde bulunması ile ulaşım konusunda da kolaylık sağlıyor. Her yaştan ziyaretçiye açık olan müzede ziyaretçiler kolay kolay yaşanmayacak müze deneyimine tanık oluyor. Müzeler de genellikle sessiz olmak kural olsa da bu müzede tam aksine koşmak ve bağırmak mümkündür. İnsanlar burada çok fazla eğlenebileceği gibi her anını da fotoğraflayarak ölümsüzleştirebilir.
Müze, çocuk ziyaretçilerine hitap ettiği kadar yetişkinlere de hitap ediyor. İstanbullular kadar yerli ve yabancı turistin de yoğun ilgi gösterdiği müze, ziyaretçilerine heyecan dolu saatler vaat ediyor. Ziyaretçiler, müzedeki nesnelere interaktif olarak katılır ve nesnelerin sihirbazı haline gelir. Birbirinden farklı pek çok illüzyonun bulunduğu müzede eğlenceli bir gün geçirmek çok kolay olur.
İstanbul İllüzyon Müzesi Neler Yapılır
Pek çok imkân sağlayan müzede en çok dikkat çeken Tepetaklak Oda, Ames odası, Tabaktaki Kafa ve Sonsuzluk Tüneli oluyor. Bunların dışında Beuchet Sandalyesi İllüzyonu, Döner Tablalar, Hologramlar, Yüz İllüzyonu, Rubin’in Vazosu, Kaleydoskop, Vorteks Tüneli, Stereogram, Klon Masa, Karmaşık Silindir, Gerçek Ayna, Büyülü Çubuk, Optik İllüzyonlar ve Fotoğraf İllüzyonları isimleri verilen birbirinden farklı 19 adet odada istedikleri gibi eğlenebiliyor.
Bu müzede en çok dikkat çeken şey ise ziyaretçilerin sessiz kalmak zorunda olmaması oluyor. İnsanlar diledikleri gibi çılgınlık yapabilir ve gülebilir. İllüzyonlar esnasında yaşanan heyecan, korku ya da panik gibi duygular karşısında gürültü yapılabilir.
Bu müzeyi merak edenlerin sorduğu bir soru da İllüzyon Müzesi müze kart geçerli mi şeklinde oluyor. Müzede müze kart geçerli olmayıp çocuk, yetişkin ve aile paketleri gibi seçenekler sunuyor. İstanbul İllüzyon Müzesi nerededir, Beyoğlu’nda bulunan müze, 1800’lerde inşa edilen Narmanlı Han içinde bulunuyor.